img_0567

Енергийната ефективност: нашият нов свят

Бъдещето принадлежи на тези, които се грижат за него и умно градят един нов, устойчив свят. Част от него е енергийната ефективност, но тя далеч не е само кампания за саниране на морално остарелите жилища и сгради в България. Какви са нейните измерения в глобален мащаб и кои от тях могат бързо да навлязат и в нашия живот – на тези въпроси ще търси отговор поредното издание на Зеления форум на сп. „Мениджър” и Теленор, който ще се проведе на 8 юли, сряда в Sofia Event Center. Събитието е с начален час 10.45.   

Умният начин за управление на енергията е темата на първия панел в който ще вземат участие представители на бизнеса и местната власт.

Таня Христова, кмет на община Габрово и председател на УС на „ЕкоЕнергия” ще сподели как общината осигурява енергийната си ефективност, кои са успешните проекти, по кои нови инициативи се работи и какво е нужно в дългосрочен план за по-добри резултати.

За най-новите тенденции в зелените иновации и интелигентната инфраструктура ще говори  Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България.

Владимир Радойчич, главен технически директор на „Теленор” ще представи новата мрежа на „Теленор” като пример за ефективност и устойчивост

Възможностите за финансиране на проекти за енергийна ефективност ще бъдат обяснени от експерта по енергийна ефективност адвокат Биляна Тончева.

На решенията, устойчиви във времето е посветен вторият панел на форума в който ще се включат Дан Стянзек, старши експерт по енергийна ефективност в Института по енергийните характеристики на сградите в Европа, експерти от министерството на регионалното развитие и благоустройството,  Удо Дуда, международен R&D директор в Saint Gobin Weber, който ще разясни как енергийната ефективност  в днешно време е и приоритет при разработването на нови продукти.

Новият еталон за качество – почти нулева енергийна сграда, ще бъде представен от  д-р арх. Здравко Генчев, председател на УС и изпълнителен директор на „ЕнЕфект”, а хоризонтите и тенденциите пред българския бизнес и домакинствата по отношение на енергийната ефективност ще бъдат набелязани от  Васил Златев, консултант по енергийна ефективност и умни решения.

Модератор на форума е Юлиан Попов, главен консултант на Европейската климатична фондация за Централна и Източна Европа и председател на борда на Европейския институт за енергийна ефективност на сградите.

Comments are closed.